Памела Андерсън спасява Черна гора

Кинозвездата Памела Андерсън възнамерява да инвестира значителни суми в Черна гора. Звездата от сериала "Спасители на плажа" ще пристигне в малката балканска държава в края на месец май.

Андерсън ще финансира цялостното възстановяване и модернизиране на здравния център "Мелина". Звездата ще инвестира сериозна сума и в строежа на бизнес-център в столицата Подгорица.

През 60-те години на миналия век Черна гора бе любимата страна за почивка на много кинозвезди. По-късно към Черна гора се насочиха и холивудските звезди Силвестър Сталоун, Катрин Зита Джоунс и нейният съпруг Майкъл Дъглас. Всички членове на легендарната рок-група "Ролинг Стоунс" също посещаваха страната, а преди две години край Будва изнесоха и грандиозен концерт.

Същото направи и попзвездата Мадона миналата година на плажа "Яз".

Местните експерти очакват рязък спад в икономическия ръст тази година. Миналата година Черна гора регистрира 8 на сто ръст.

Ако няма сериозни инвестиции като тези на Памела страната ще трябва да вземе нов заем от 200-300 млн. евро от Международния валутен фонд /МВФ/, което за 600 000 население на страната ще бъде истински шок. Всяка година страната посреща поне по един милион туристи, но хотелиерите тази година вече предупреждават за спад в резервациите и преди всичко на тези от Русия. В страната руските туристи са на почит, защото остават огромни суми по време на престоя си.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини