Русокосите жени са по-застрашени от съкращение на работното място

Блондинките във Великобритания боядисват косата си, за да ги възприемат по-сериозно. Една на всеки три служителки със светъл цвят на косата е променила прическата си. Тенденцията се забелязва във време, когато компаниите съкращават служители заради задълбочаващата се рецесия.

Изследователите открили още, че 62% от хората смятат, че брюнетките имат по-професионален външен вид от блондинките на работното място. Дан Хедли от института Superdrug, който поръчал изследването, съобщава:

"Сегашното икономическо положение явно кара жените да полагат повече грижи за външния си вид на работното място, дори що се отнася до цвета на косата им. Проучването показва, че брюнетките са възприемани по-насериозно на работното място, което довело до увеличаване на броя на русокосите жени, които боядисвали косите си с по-тъмен цвят. Невероятно е как само с промяната на цвета на косата може да се промени представата за даден човек и също така да ви накара да се чувствате по-уверени.", допълва Хедли.

Проучването установило, че 31% от блондинките са станали брюнетки, за да изглеждат по-интелигентни в офиса. 38% от русокоските считат, че цветът на косата им е спирал кариерата им в миналото. 38% от тези, които променили цвета на косата си, считат, че са възприемани по-сериозно от началниците си. Проучването на 2500 жени установило, че близо една четвърт от тях дори получили повишение.

Цветът на косата може да полвияе и на сексуалния живот на жените. Учените установили, че червенокосите правят най-много секс, по три пъти в седмица, а брюнетките - по два пъти. Блондинките били най-авантюристични в леглото, като една четвърт от тях твърдят, че са склонни да опитват нови неща. Една на всеки пет блондинки признава, че е правила секс на полето, а една на двадесет - във влак.

Проучването показва още, че жените със светли коси са по-склонни да правят секс за една нощ, като 65% от тях признават, че са спали с даден мъж и след това никога не са го виждали повече. Брюнетките са най-малко склонни да правят секс за една нощ, по-малко от половината от тях признават, че са имали подобно изживяване. Чернокосите са най-склонни към изневери - 44% от тях признават, че са изневерявали спрямо 33% при блондинките, съoбщава БГНЕС.
Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини