Как да изглеждаме млади

Често приемаме остаряването като наказание от което не можем да избягаме. Съществуват обаче редица хранителни съставки с помощта на които не само можем да преодолеем този деликатен период, но и да се почувстваме жизнени и младолики.
Грижата за тялото, ума и душата изискват всекидневни усилия, но научим ли се правилно да подхождаме към тях, резултатите няма да закъснеят.

Съвети :

Консумирането на горещ шоколад ще ви помогне да постигнете това. Той е и изключително полезен за застарената и увредена кожа, а както всички знаем е и прекрасно средство за подобряване на настроението ни.

Канелата също е изключително ценна съставка, полезна за организма и кожата ни. Затова следващия път, когато избирате крем, няма да сгрешите ако предпочете този, който съдържа канела. А ако сте от хората, които не могат да започнат деня си без ароматното кафе, добавяйте и малко канела. Ефектът нямо да закъснее.

Соевите продукти са изключително полезни, въпреки че мнозина имат непоносимост към тях. Опитайте ги и може да ви харесат. Интересен факт е, че консумацията на соеви храни увеличава производството на колаген в кожата, а именно той е този, който възпрепяства появата на бръчките.

Да не забравяме и благодатните свойства на водата. Консумирайте вода колкото се може повече. Тя спомага за изглаждането и еластичността на кожата, които са силно необходими, за да изглеждаме млади и жизнени.

Вероятно ви е известно колко полезен за организма е Витамин С. Погрижете се той да намери постоянно присъствие в менюто ви. Той е не само идеален антиоксидант, но и безценен възстановител на увредените клетки. Можете да си го добавяте чрез медикаменти или с консумацията на храни, съдържащи големи количества от него - цитрусови плодове, киви, броколи, зеле, домати и ягоди.

Ядките са другите основни източници на здраве. Семките и бадемите са наситени с Витамин Е, който подпомага обмяната на веществата в нашия организъм.

Полезно е да знаете, че позицията на спане оказва огромно влияние на кожата и вида ви. Затова спете винаги по гръб. Ако предпочитате да спите по корем, на ляво или на дясно, трябва да знаете, че по този начин сте сравнително по-предразположени към образуване на бръчки.

И още един съвет. Не губете чувството си за младост. Не забравяйте, че личното ви себеусещане неизбежно дава своето отражение на външния вид. Поддържайте духа си млад колкото е възможно повече.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини