Снегът скова страната. Магистралите са блокирани!

Лавина е паднала на прохода Петрохан и той е затворен за движение, съобщиха от Пътната агенция.

Проходът ще остане затворен за движение до пълното му почисване. Още снощи към 20.00 часа започнаха и първите сериозни трудности по пътищата в страната поради липсата на почистването им от снега, който вече 24 часа не спира да пада над по-голямата част от страната.

Автомагистрала Хемус е блокирана, тя беше затворена за движение късно снощи.

Движението на автомобили бе спряно поради много закъсали тежкотоварни камиони. Движението се спря в околностите на село Яна. Все още не е ясно за колко време магистрала Хемус ще остане затворена за движение, защото закъсалите камиони трябва да бъдат изтеглени за да може да се почисти магистралата. Една от почистващите коли също бе блокирана. Проблемите са предизвикани поради това, че магистралата не е почистена от снега, който валя почти цял ден вчера.

На много места по магистралата има закъсали тежкотоварни камиони и опашки от автомобили. Има и заледени участъци. Затруднения има и на автомагистрала Тракия.

Заради падналия сняг усложнена е пътната обстановка в цялата Смолянска област. През проходите Превала, Пампорово, Рожен и Печинско автомобилите трябва да са задължително с вериги. Организирани са специални пунктове, на които водачите без вериги няма да бъдат допускани да продължат пътя си. Тези, които могат да отложат пътуването си, нека го направят, предвид усложнената пътна обстановка, препоръчват още от ОДМВР-Смолян.

Днес над по-голямата част от страната ще продължава да има обилни снеговалежи. Най-дебела снежната покривка ще бъде в централаната част на страната. През следващата седмица времето ще остане студено и няма да има повишаване на температурите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини