МИС предупреждава за значителни валежи утре

Министерството на извънредните ситуации предупреди териториалните си дирекции за очаквани значителни валежи на 12 февруари, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

По данни на Метеорологичния център над Северна и Западна България ще превалява сняг. В южните и югоизточните райони на страната ще превалява дъжд, който вечерта ще премине в сняг. През нощта валежите ще отслабнат и постепенно ще спрат.

Очаква се количеството на валежа да достигне 10-15 л/кв.м. Ще се образува снежна покривка между 10-15 см. Силата на вятъра ще бъде до 5-10 м/с от запад, с временни засилвания до 10-15 м/с. Възможни са навявания по пътните настилки.

Предупреждението е изпратено до териториалните дирекции на министерстовто в цялата страна. С него трябва да се запознаят областните управители, ръководителите на регионалните структури и кметовете на общини. Ще бъдат предприети мерки за ограничаване на последиците за населението.

Кметовете на общини ще предупредят пътно-поддържащите фирми и ще контролират предприемането на действия при усложнена метеорологичната обстановка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини