Честият секс е вреден за младежите?!

За 20-30-годишните мъже, които редовно правят секс и често мастурбират, има по-голям риск от рак на простатата, сочат резултатите от британско изследване, цитирани във в. "Дейли телеграф".
Същите навици в по-напреднала възраст имат малък ефект върху риска от развитие на болестта.
Изследователите са на мнение, че тази връзка вероятно има нещо общо с хормоните, които контролират сексуалното желание. Резултатите показват, че по-слабата сексуална активност на 50-годишна възраст може дори да предпази мъжа от това заболяване.
Потърсихме връзка между сексуалната активност и по-младите мъже, след като много изследвания върху рака на простатата фокусираха вниманието върху възрастни мъже, защото болестта е по-често срещана сред мъжете, прехвърлили 50-те, заяви д-р Поликсени Димитрополу от Кеймбриджкия университет.
Хормоните изглежда играят ключова роля за поява на рак на простатата. Често се използва терапия за намаляване на нивата на хормоните, за които се смята, че стимулират раковите клетки.
Сексуалното поведение на мъжа се регулира също от нивата на хормоните в организма, а това изследване взима под внимание хипотезата, че повечето секс влияе върху риска от рак на простатата, допълни д-р Димитрополу.
Изследването обхванало 431 мъже, които били диагностицирани с рак на простатата, преди да навършат 60 години, и други 409 мъже, които не са засегнати от болестта.
Участниците били интервюирани за всички аспекти от сексуалния им живот след 20-годишна възраст, включително на кога са станали сексуално активни, колко често са мастурбирали и са правили секс, колко сексуални партньори са имали и дали са били засегнати от болести, пренасяни по полов път.
Резултатите от изследването са публикувани в British Journal of Urology.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини