ИТ секторът ще е приоритет в политиката на ГЕРБ

Според ГЕРБ информационните и комуникационните технологии трябва да се превърнат в основен приоритет на държавната политика на България, обявиха на форум от партията днес.
Срещата в Благоевград бе организиран от сдружението "Граждани за европейско развитие на България" и фондацията "Ханс Зайдел".
Предстои обсъждане на идеята за създаване на Министерство на информационните технологии.
ИКТ и развитието на информационното общество да се превърнат в основен приоритет на държавната политика на Република България за постигане на икономическа стабилност, устойчиво развитие на икономиката на страната, качествено подобряване на условията на живот и интегриране на България в европейското общество на знанието в съответствие с целите на Лисабонската стратегия и на политическата рамка на Европейската комисия "i2010".
Такава е визията на ГЕРБ за развитие на ITсектора, очертана в стратегията на партията, представена днес на национална кръгла маса в Благоевград по темата.
Като политическа партия ние сме си поставили за цел да имаме управленски програми за всички сфери и области, каза на пресконференция след приключването на кръглата маса председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.
Той припомни, че през последната половин година са представени такива програми на ГЕРБ за развитие на образованието, здравеопазването, земеделието, водите, културното наследство, сигурността и обществения ред.
Другата седмица ще бъде представена програмата за социалната политика.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини