Спипаха полицаи с джобове, пълни с пари. Преглед на националния печат


„Труд":Шофьори под блокада, свършват парите
Гръцките фермери не удържаха на думата си и не прекратиха след четвъртия ден блокадата на българо-гръцката граница. Те бяха обявили предварително, че ще стачкуват чрез затваряне на ГКПП само за 4 дни, но това не се случи и земеделците от южната ни съседка продължават да стоят на барикадите си, без да дават обяснение докога смятат да блокират границата.
Миналата нощ те отново се опитали да щурмуват бариерата и да нахлуят в България, но този път гръцките полицаи били подготвени и успели да ги спрат.
Вчера след много договорки и преговори стачкуващите се съгласиха да отворят бариерата на ГКПП Кулата - Промахон, за да преминат по сто тира от едната и от другата страна.
Въпреки това опашката не се стопява и продължава да се извива на около 10 километра. До ситуацията се стигна , защото за четири дни само два пъти фермерите пускаха за по два часа потока от автомобили.
"24 часа": Спипаха граничари с джобове, пълни с леи
4-ма гранични полицаи на Дунав мост бяха спипани със съмнителни банкноти в джобовете - евро, долари и леи.
Те бяха изненадани в петък вечерта по време на смяна от маскирани служители на "Вътрешна сигурност". Били са претърсени служебни помещения на ГКПП и коли на граничарите.
Специализираната операция се е провела под ръководството на варненската, в нея е участвала и русенската полиция.
Акцията е резултат от близо 2-месечно наблюдение по образувано досъдебно производство за престъпление по служба, обясни военният прокурор полк. Данчо Славов.
Операцията е започнала към 18 ч. Проверени са били само четиримата служители, които са били на смяна на входния пункт за България.
„Стандарт": Гръмнаха показно иракчанин на улицата
Нов разстрел вдигна на крака полицията. Показно надупчен бе иракчанин със статут на бежанец у нас. Екшънът стана късно в петък в столичния кв. "Надежда" пред блок 623.
32-годишният Мишел Матанло Хари е настанен в реанимацията на "Пирогов" с четири огнестрелни рани и опасност за живота въпреки направената му веднага операция.
Според МВР стрелецът е бил сам, висок около 1,80 м и облечен в тъмни дрехи. Той най-вероятно е избягал от мястото с лек автомобил. Според свидетели на инцидента Хари тъкмо се прибирал вкъщи, когато бандитът го издебнал. Той изстрелял няколко куршума по иракчанина, като четири от тях са попаднали в тялото му. Простреляният Мишел Хари не е криминално проявен и няма регистрация в архивите на МВР. До март 2008 г. работел като охрана в известното столично заведение "Син Сити". Той бил нает от охранителна фирма, която няма общо с клуба. Оттогава обаче мъжът не е посещавал "Син Сити".
„Труд": Студентите се разцепиха
Родната студентска общност, която разбуди гражданския дух на недоволството през последния месец, се раздели на два враждуващи лагера.
От едната страна на барикадата застана Националното представителство на студентските съвети (НПСС), а от другата - неправителственото столично сдружение СРОКСОС. Разцеплението стана вчера на Националната среща на студентските съвети, която се проведе в аулата на УНСС в София.
Ръководителите на НПСС поискаха студентските съвети ясно да се разграничат от членовете на СРОКСОС. Мотивите бяха, че "организираните от тях протести в центъра на София създават пред обществото грешна представа за българското студентство - хулигани със слаба организация и без ясна визия за собствените си проблеми". Доводите бяха записани и в проектодекларация, която се очакваше да бъде приета от делегатите още по време на заседанието. Много от младежките лидери застанаха зад призива. Други пък изразиха недоволството си от едноличната политика на НПСС и липсата на комуникация между студентските лидери в страната.
„Стандарт": Политици се карат за еврофондовете
Идеята за централизиране на усвояването на европарите скара политици. Дискусията се разгоря вчера на изнесено заседание на парламентарната комисия по европейска интеграция. Важно е да се преценят приоритетите - дали да усвояваме бързо средства, или да се предприеме тотална промяна, скочи министър Николай Василев. Не може управляващите органи 6 месеца да оценяват проект за асфалтирането на 11 км общински път, който се изпълнява само за 27 дни, възмути се в отговор благоевградският кмет Костадин Паскалев, който бе домакин на срещата.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини