Симеон се чуди дали не лъжат социолозите. Преглед на националния печат

„24 часа": Симеон се чуди дали са истински социолозите. Рейтингът на НДСВ е много нисък, призна лидерът му Симеон Сакскобургготски, но се усъмни доколко реални са прогнозите на социолозите. "Понякога се питам докъде са наистина автентични и най-вече ако на обществено ниво бяха толкова нищожни, защо НДСВ предизвиква толкова интерес?", каза царят в интервю за БНР вчера. Той потвърди,че жълтите ще се явят сами на вота.
Отрече партията му да играе ролята на опозиция на БСП и ДПС, но призна, че "понякога липсва комуникация между партньорите, друг път може да бъде на лична основа". Главното обаче било, че са в коалицията и тя работи за страната. А да се чувстваме и живеем като европейци, зависи най-вече от нас, а не от правителството или критиките на Брюксел, настоя експремиерът и допълни: "Това е голямо предизвикателство и е цел за нов обществено-политически консенсус, който е необходим сега."
Заплашвали Костадинка: Ще загубиш сина си, пише „Стандарт". Българката, която бе брутално залята с киселина в Атина, е получавала системно заплахи заради синдикалната си дейност, стана ясно вчера. Костадинка Кунева била жертва на телефонен терор от две години, но обажданията зачестили напоследък. Отправяни са заплахи за живота и на сина й, разказаха от семейството.
Всички във фамилията са убедени, че именно синдикалната дейност на Кунева е причина за нападението срещу нея. Майката на пострадалата Елена Дечева заяви, че ще заведе дело срещу неизвестни извършители и вече е получила професионалната подкрепа на няколко адвокати. Костадинка била тормозена заради активните си действия срещу работодатели в сферата на чистотата. Най-често е ставало дума за фирми, които лъжат със заплатите и осигуровките, както и за нарушения на работното време.
„Труд": Наш автобус се хлъзна в гръцко дере. Само единият от четиримата българи, ранени при пътен инцидент с наш туристически автобус в Гърция в събота, е с по-сериозни наранявания и се налага да остане в болница за около седмица, съобщи на "Труд" шефът на консулската ни служба в Атина Васил Митровски. Другите ще бъдат изписани днес.
По официални данни на гръцката полиция, предоставени на посолството ни, ранените са Владимир Петров (19 г.), Милена Василева Василева (22 г.), Мария Константинова Георгиева (35 г.) и М. Петрова (44 г.). От тях в болницата в Янина ще остане само 19-годишният младеж. Той е получил смъкване на далака и се е наложило да бъде опериран. Състоянието му не е напълно стабилизирано, но е извън опасност, посочи консулът ни. Трите жени са били с леки наранявания.
„Новинар": 300 души в мълчаливо шествие за смъртта на Андрей. Над 300 облечени в черно приятели и близки присъстваха на траурното шествие вчера в памет на убития преди една година 19-годишен Андрей Монов. Момчето беше смъртоносно наръгано с нож през нощта на 28 декември в близост до църквата „Св. Неделя" от австралиеца Джок Полфрийман.
Близките, събрали се да почетат с мълчаливо шествие паметта на Андрей, носеха на ръцете си ленти с надпис „Винаги с нас", над който беше ликът на убитото момче. Тук сме, за да почетем паметта му. Не сме се събрали, за да правим протест и не искаме това тук да се политизира, каза приятелят на загиналия Андрей - Николай.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини