МВР се е договорило да връща нелегалните афганистанци. Преглед на печата

"24 часа"

ДСБ с нов десен проект

50-60 десни общественици и интелектуалци ще обявят на 17 ноември от Боровец началото на новия десен политически проект, за който загатна вчера Радан Кънев. Това научи "24 часа" от отлично запознати. Това е договорено днес на среща в централата на ДСБ, която е била "дирижирана" от издателя Иво Прокопиев. И на която партийци - от лидера Кънев, през дясната му ръка Стоил Яков, до пресцентъра, са си водили записки.

"Труд"

Безработните отказват помощи без труд

Безработни жители на монтанското село Долни Цибър, които от две години се прехранват с градинарство, дариха над 2 тона картофи от реколтата си на съседно село. Бедните цигани са изградили собствена ферма, в която отглеждат зеленчуци за цялото село.

"Тази есен изкарахме добра продукция и решихме да помогнем на други, по-бедни и от нас!", разказа кметът на Цибър Камен Димитров. Още през 2014 г. жителите на крайдунавското село, които са предимно роми, отказват да получават мизерни социални помощи срещу формално метене на улици и градинки.

"Стандарт"

Борисов с шанс за трети кабинет

Ще има ли кабинет "Борисов 3", може ли сегашната опозиция в парламента да сглоби правителство и неизбежни ли са предсрочните избори напролет? Всички тези въпроси се завъртяха в публичното пространство, след като ГЕРБ изненадващо загуби още първия тур на президентския вот. Бойко Борисов отказа да хвърли оставка след поражението с мотива, че това е само първото полувреме на мача, който ще приключи след балотажа.

Традицията досега сочи, че водачът от първия тур задължително става президент след втория.

"Монитор"

300 в психиатриите безсрочно, близките им ги зарязали

Над 300 души лежат в психиатриите из страната безсрочно. Някои от тях нямат роднини. Повечето обаче са зарязани от близките си. Те не искат да ги приберат, въпреки че има значително подобрение в състоянието им и не са опасни нито за себе си, нито за обществото. Това установи репортерска проверка на "Монитор".

Няма и нормативен документ, по който те да бъдат задължени да се погрижат на болните си роднини, коментира директорът на Специализираната болница по психиатрия в Курило д-р Цветеслава Гълъбова. "Сега"

МВР се е договорило да връща нелегалните афганистанци

През следващия месец МВР планира първия полет, с който в Афганистан трябва да бъдат върнати нелегални мигранти. Това става ясно от отговор на вътрешния министър Румяна Бъчварова на депутатски въпрос. Не е уточнена датата, но според Бъчварова вече е проведена среща между министерството и афганистански представители. "На нея е договорено, че през месец декември тази година ще бъде осъществен първият полет за обратно връщане на афганистанци от България по силата на JWF", пише Бъчварова. Връщането на хората трябва да се организира от Европейската агенция за гранична и брегова охрана, чийто старт бе даден в България.

"Дума"

ГЕРБ рекетира и със санирането

ГЕРБ развя плашилото, че програмата за саниране спира, ако Румен Радев стане президент на републиката. В блокове в Смолян бяха разлепени призиви за гласуване с номера на Цецка Цачева със заплахи, че при оставка на правителството иде край на програмата за саниране.

В Разград заместникът на Лиляна Павлова Николай Нанков направо изрецитира опорната точка, че при провал на Цачева програмата за саниране спира. "Все пак тя се осигурява с държавно финансиране. То се дава, когато има пари в бюджета. Няма ли пари в бюджета, тя не е с европейско финансиране... Знаете каква корелация има и права пропорционалност между управление на БСП и ДПС и еврофондове. Винаги ги спират. После тичаме като ненормални да ни ги отблокират в Брюксел", каза той.

"Капитал дейли"

Около 12 хил. гласа не стигат референдумът да бъде задължителен

Резултатите от референдума няма да бъдат задължителни за Народното събрание, но в следващите три месеца парламентът ще е длъжен да проведе дискусия по всички три предложения и да предложи подходящо разрешение. Това става ясно от резултатите от референдума при обработени 100% от протоколите, които Централната избирателна комисия обяви във вторник следобед. Официално решение за резултатите от гласуването за референдума все още няма, то ще дойде вероятно в сряда.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини