Седмицата на четенето в ОУ "П.Славейков" провокира интереса към книгите

    Седмица на четенето бе организирана и в ОУ "П.Славейков" - Димитровград в дните от 10 до 14 октомври. В понеделник второкласниците поставиха началото с инициативата „Денят започва с приказка от...“, като всяка сутрин родител чете приказка на децата от класа. Маратон на четенето организираха и любознателните ученици от трети клас.

    Първокласниците оформиха свой кът с детски книжки в класните стаи, а по-големите ученици обогатиха библиотеката си с нови книги. Те попълниха анкета „Обичам да чета, защото...“, като резултатите от нея бяха поставени на табло във всяка стая. На славейковци гостуваха изпълнителите от „Драма-клуб“ , които представиха драматизация на откъс от приказка с помощта на родителите си. Проведоха се и състезания по класове за „Най-добър четец“ и по правопис под надслов „Език свещен на моите деди“.

    В четвъртък и петък предстоят още по-забавни мероприятия, информират от училището. Първокласниците ще представят изложба от рисунки в класните стаи на тема „Моят любим приказен герой“. Предвидено е и посещение на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ от второкласниците, които ще участват в конкурс за най-добре воден читателски дневник. Наградата от него е безплатен библиотечен картон. Планувано е и ателие с учителите на четвъртокласници за споделяне на добри педагогически практики за насърчаване на четенето и интереса към книгата. Големите ученици от 5, 6, 7 и 8 клас ще инициират „Работилница за творческо писане“, където ще представят творчеството и любопитни факти от живота на любим поет или писател.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини