Каравеловци мериха знания в състезанието „Език свещен на моите деди“

    „Език свещен на моите деди“ бе надслова на състезанието, което проведоха днес в зала "Гросето" третокрасниците от Средно училище "Любен Каравелов". Надпревата имаше за цел да провери знанията по бълг.език и литература на възпитаниците на трите паралелки с класни ръководители Петрула Дончева, Стела Иванова и Хубка Желева. Проявата бе част от инициативите на 3-те класове в националната седмица на четенето - 10 - 14 октомври.

    В рамките на състезанието каравеловци рецитираха стихове, посветени на родината, отговаряха на гатанки, редактираха текст, четоха откъси от "Пипи дългото чорапче" и подреждаха откъси от разкази. На гости на децата дойдоха Пипи Дългото чорапче и Остроумко, които ги провокираха с въпроси и загадки.

    В оспорваната надпревара имаше много емоции и вълнения, но и победители. Жури от преподавателят по бълг.език и литература Лора Живкова, началният учител Жулиета Ангелова, и библиотекарят в училището Соня Денева определиха две първи места за 3а и 3 б клас, завършили състезанието с равен брой точки - 29. Второто място бе за 3 в клас с 27 точки.

    В седмицата на четенето се включиха и четвъртокласниците на СУ "Любен Каравелов". В училището днес те проведоха състезание за най-добър четец. Паралелно с това възпитаниците на четвъртите класове с ръководители Даниела Еремийска, Галина Тодорова и Нели Станева са представили пред съученици свои авторски произведения.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини