"Галаксико" се подготвя за участие в Балканска танцова олимпиада в Белград

    Усилена подготовка за участие в Балканска танцова олимпиада в Белград провеждат танцьорите от денс център "Галаксико" към Детски и младежки център. Те ще бъдат в сръбската столица на от 28 до 30 октомври за участие в първото издание на фестивала, за които са получили специална покана.

    Състезанието е организирано от Международната танцова федерация "Вада", заедно с Руския културен институт и Министерството на културата в Сърбия. То е подкрепено и от Руската танцова федерация и е под егидата на ЮНЕСКО, подчерта хореографът на "Галаксико" Тихомир Митев.

    "Досега сме се явявали на много международни танцови шампионати, но в една такава олимпиада, която да включва всички познати танци не сме участвали", коментира Митев. Ще бъдат представени всички познати танцови стилове, както и неокласика и неомодернизъм, както и мюзикъл, сдобави той. В състезанието ще има и испански класически танци като фламенкото в отделна танцова дисциплина.

    За Белград ще заминат 9 деца от "Галаксико", които ще представят общо 41 танца. Таксата за участие на дете е 10 евро за първия танц, а за всеки следващ - по 7 евро, уточни хореографът.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини