Каравеловци дадоха старт на националната седмица на четенето в Димитровград

     Начало на националната седмица на четенето дадоха днес третокрасници от димитровградското СУ "Любен Каравелов". Възпитаниците на 3 а,3 б и 3 в клас с ръководители Петрула Дончева, Стела Иванова и Хубка Желева посетиха Детския отдел на Градска библиотека "П.Пенев", където се запознаха с новите книги в отдела на едни от предпочитаните детски автори - Мая Дългъчева, Юлия Спиридонова и др.Децата четоха и участваха и във викторина, свързана с популярната книжка "Пипи дългото чорапче". Споделиха своите любими четива и герои от книгите и какво са научили от тях.

    В дните от 10 до 14 октомври третокласниците са подготвили и други инициативи - маратон на четенето, когато родител, учител или публична личност чете приказки, състезание по бълг.език и литература „Език свещен на моите деди“, както и изложба под надслов „Книгите ни разказват“. В края на седмицата е планувана и „Работилница за творческо писане “- представяне на собствени литературни творби или четене на любими произведения. "Книга за седмица" се нарича предизвикателството пред възпитаниците на 3 б клас, които трябва по избор да прочетат за 5 дни избрана творба.

    В националната седмица на четенето ще се включат и възпитаници на други училища - ОУ "П.Славйков", ОУ "Алеко Константинов", ОУ "Васил Левски" - село Ябълково, както и детска градина "Райна Княгиня.  С фонд от над 50 000 детски книжки разполага отдела в ГБ"П.Пенев", а малките читатели там наброяват 510.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини