В годишната среща на местните власти ще участва кметът Иво Димов

В годишната среща на местните власти ще участва димитровградския кмет Иво Димов, информират от пресслужбата на Община Димитровград. Форумът ще се проведе от 6 до 8 октомври в курорта Албена. Градоначалникът, който е и заместник- председател на Националното сдружение на общините в Република България, ще сподели опита на Димитровград в привличането на инвестции.

Пред кметове и председатели на Общински съвети от цялата страна Иво Димов ще говори по темата "Развитие на местната икономика - залог за устойчивото развитие".

Очаква се годишната среща на местните власти да бъде уважена от министър-председателят Бойко Борисов, министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Ивелина Василева и други. Форумът е първи за мандат 2015-2019 и е юбилеен, тъй като ще отбележи 20 години от учредяването на Националното сдружение на общините в Република България. 

Предлагането на удобни и достъпни административни услуги за гражданите и бизнеса, ще бъдат обсъдени новите ангажименти на общините, свързани с прилагането на Закона за предучилищното и училищното образование, такса „Битови отпадъци 2017“ са сред темите, които ще обсъждат над 600 участници в срещата.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини