Очакват вълна от фалити при автопревозвачите

"Повечето от българските превозвачи ще фалират в резултат на световната икономическа криза", заяви Красимир Лалов, заместник-председател на Сдружението на организациите в автомобилния транспорт. Една от причината за негативната прогноза е, че в България наличният парк в транспорта е два пъти повече от необходимия, информира в. Монитор.

"Той досега работеше на трети пазари, т.е. обслужваха се вътрешно-европейски превози и превозите от Турция за трети страни", коментира Лалов, цитиран от агенция "Фокус".

Неблагоприятната тенденция според него е резултат на това, че вътрешно-европейските транспорти драстично са намалели и обемът на турския износ рязко е спаднал във връзка с намаляване на постъпленията от Западна Европа. "Освен това и българският стокооборот рязко намаля в тази връзка" - посочи Лалов.

"Стана така, че някъде около 50 % от наличния парк остава необезпечен с товари. След като остава необезпечен с товари, едничкият изход, който имат тези превозвачи, е да търсят други пазари. Други пазари към момента няма, вследствие на което се очаква 50 % от бранша да бъде изправен пред фалит", добави Лалов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини