Меркел: Добре дошъл, Бойко! Преглед на националния печат

„Стандарт": Меркел: Добре дошъл, Бойко! С тези думи германският канцлер и лидер на ХДС Ангела Меркел се е обърнала в словото си в началото на конгреса, приветствайки гостите на форума. Сбирката на християндемократите предхожда изборите за Бундестаг през септември 2009 г. Конгресът преминава под мотото за засилване ролята и значението на средната класа - основа на модерното развитие на Германия.
Очаква се дебат върху мерките, които трябва да се приложат в условията на глобална финансова и икономическа криза за защита на средната класа, потребителите и климата.
Много управници под щастлива звезда, пише "Труд". Звездните конфигурации ще се окажат щастливи за много от българските политици догодина. Това следва от прогнозите, които направиха вчера от Българската астрологична асоциация.
Звездните гадатели разделили на три групи хората, върху които според годината им на раждане ще оказват влияние "злосторните" Уран и Сатурн. В "кризисната" група е премиерът Сергей Станишев, а президентът Георги Първанов е сред "галениците на съдбата". Звездните влияния нямало да засегнат столичния кмет Бойко Борисов. Световната криза щяла да продължи 2 г., но след нея идвал 10-годишен възход. По време на кризата ще фалират банки, но пък ще пада цената на нефта.
В интернет-игра: Ахмед Доган събира обръчи около парламента, пише „Новинар". Да събере максимален брой обръчи около себе. Такава е целта на лидера на ДПС Ахмед Доган, който, шляейки се пред парламента, улавя всички възможни обръчи в пространството. Това се случва в новата игра на сайта на младите леви RED-BG. Според социалистите обръчите и заиграването с тях е "едно европейско явление, особено когато можеш да балансираш". В анонса на закачката червените обясняват, че през последните 20 години Доган и партията му "не пропуснаха парламент, участваха пряко или непряко в повечето преходни правителства, а в почти всяко Народно събрание държаха контролния пакет от властови акции. Това прикачи на Доган прякора Балансьора.
Фигуристът: Обиден съм само на себе си, пише „24 часа". "Очаквам единствено справедлива присъда, но не бих искал да коментирам съдебната система - заяви след делото вчера Стависки. - С Албена не сме обмисляли варианти да се преместим в Русия. Очакваме решението на съда и окончателното приключване на процеса.
Чувствам се обиден само на себе си, че допуснах катастрофата.
Не знам как е изтекла информация в медиите, че съм дарил 20 000 лв. Аз не исках да го афиширам. Преди 3 месеца започнахме да търсим вариант как да дадем пари за Мануела, тъй като разбрахме, че събраните дарения свършват. Опитахме се да преведем тези пари, но сметките бяха блокирани.
926 души са болни от СПИН у нас, пише „Дума". Общият брой на официално регистрираните болни от вируса на СПИН в България е 926. Това съобщи пред БНР националният координатор на програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" Тонка Върлева. Това, което прави впечатление, е, че над 50 процента от новооткритите случаи са млади хора, под 30 г. Много широка е възрастовата граница - между 17-71 г. Другата тревожна тенденция е, че се увеличава броят на заболелите над 50 г. СПИН се открива в доста късен стадий. Освен това много българи, които живеят извън страната, започват да се връщат с вече разгърнат стадий на болестта. Рисковите групи са част от ромското население, хомосексуалистите и затворниците. СПИН е заболяване, към която са уязвими много групи.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини