Англичани най-близо до ЦСКА, мераци имат и шейхове

Последните новини от "Българска армия" гласят, че английска компания е най-близо до закупуване на акциите на 31-кратните шампиони. Името на фирмата обаче се пази в тайна, съобщиха за Gol.bg хора близки до ръководството на армейците.

Известно е само, че преговорите вече са стартирали и се очаква преди Коледа да бъде сключен предварителен договор. В играта за собствеността на клуба е и инвеститор от Персийския залив пък съобщава "Меридиан мач".

В разговорите по продажбата, освен Александър Томов, активно участие взима и настоящият собственик на клуба Прамод Митал. Индиецът е обявил цена от 15 милиона евро за акциите си. Точно толкова е платил бизнесменът, за да се сдобие с най-титулувания роден клуб от неговия предишен собственик Васил Божков.

Със сигурност е ясно и друго - няма български инвеститор, който да има интерес към закупуване на ЦСКА и новият владетел на клуба ще бъде чужденец. За да се осъществи сделката обаче, много важно било ЦСКА да стане есенен първенец.

В "Борисовата градина" все пак предвиждат и план "Б". Според него 30% от акциите на клуба ще се пуснат в продажба и фенове на тима ще имат възможност да ги закупят. Общата цена на тези 30% е около 5 милиона евро.

Горе-долу толкова трябва да заплатят желаещите да участват в управлението на клуба. И този вариант е обсъден с Прамод Митал и индиецът го е приел в случай, че до два месеца клубът не бъде закупен от чуждестранен инвеститор.
Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини