Локо мачка, ЦСКА измъква точката

Там където Литекс и Левски клекнаха, ЦСКА успя да измъкне точката, а Локомотив (София) потвърди тактиката си за сезона - силна игра срещу силните и слаба срещу слабите.

Железничарите цял мач натискаха армейците, но двата тима успяха да стигнат само до 1:1, след много нерви и още повече пропиляни възможности.

Прекрасен мини моноспектакъл на Здравко Лазаров в края на първото полувреме изведе гостите напред в резултата, въпреки откровената преса на домакините.

През втората част Локо не свали гарда, а продължи да натиска и логично стигна до гол в 62-ата минута след удар с глава на Бандаловски.

Още от първата минута железничарите започнаха по-активно, докато ЦСКА дебнеше своя шанс на контраатака. И точно така в 8-ата минута Здравко Лазаров тресна горната греда, след като бе изведен хитро.

Отново противно на логиката гостите можеха да отбележат в 16-ата минута, когато Електричката изтормози Бонджулич с удар от пряк свободен удар.

Дойде ред и локомотивци да създадат възможности. В 22-ата минута Зоран Балдовалиев остави Беконо с отворена уста след като от 30 метра прати топката в дясната сглобка на вратата. Отново същият бе изведен сам срещу стража на армейците в 29-ата минута, но пропусна.

В 41-ата минута Пасков стреля технично от пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от гредата. И когато всичко вървеше към 0:0 на полувремето, в първата минута от продължението Здравко Лазаров изнесе своеобразен моноспектакъл след като овладя техничено подаване на Данчо Тодоров, преодоля защитник и с мек прехвърлящ удар прати топката в мрежата.

Радостта на армейците може да продължи доста кратко, след като в ответната атака Дзаферович подаде на оставения абсолютно сам на точката на дузпата Балдовалиев, който отправи мощна тупалка от воле, но Беконо бе сложил магическите ръкавици и изби за изненада на собствените си защитници.

Втората част продължи в същия стил, преса на Локо и опасни контри на гостите. Тактиката на железничарите най-сетне даде резултат в 62-ата минута, когато Бандаловски засече с глава центриране от корнер и заби в мрежата за 1:1.

Вдъхновени от гола червено-черните натиснаха още по-здраво. В самият край на двубоя Балдовалиев стреля опасно от малък ъгъл, но Беконо спаси. В 89-ата минута пък Пасков от няколко метра опита да вкара, но куп тела в бяло скочиха и опазиха вратата си.

Късметът не изневери на ЦСКА и в последната 94-ата минута, когато Шпишич бе оставен непокрит в наказателното поле, стреля силно по тревата, Беконо се подведе и скочи в противоположния ъгъл, но Иван Иванов протегна крак и изби топката.

Изключително здрав мач на стадиона в Надежда, а скаутите от Италия ще имат доста материал за разнищване довечера.

Локомотив (София) - ЦСКА 1:1

Голмайстори: Здравко Лазаров (45), Бандаловски (62)

Локо: Бонджулич, Марков, Добрев, Бандаловски, Дзаферович, Атанасов (60, Митев), Иванов (10, Пасков), Шпишич, Дяков (82, Златински), Балдовалиев, Богданович

ЦСКА: Беконо, Тодоров, Котев, Машадо, Иванов, Виданов (85, Зе Руи), Янчев, Мороз, Златинов (60, Йорданов), Лазаров, Да Коща

Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини