Позор за Реал Мадрид на Бернабеу

Реал Мадрид вече официално е в криза, след като се провали с гръм и трясък в турнира за Купата на Краля и отпадна от третодивизионното отборче Реал Унион.

Шампионът на Испания победи с 4:3 в реванша от 4-тия кръг на турнира, но отпадна заради по-малко вкарани голове на чужд терен, тъй като в първата среща бе паднал с 2:3.

Капитанът Раул вкара два гола, юношата Буено се отчете с прекрасно попадение през второто полувреме, но всичко това бе пропиляно от плачевно слабата защита.

Малко оправдание може да бъде напълно незаслужено отменения гол на Реал през първото полувреме, тъй като играта определено не заслужаваше да бъде възнаградена с успех.

Гостите загатнаха, че нямат намерение да играят само за почетна загуба и първи нанесоха опасен удар, който с мъка бе спасен с една ръка от Йежи Дудек.

Напоритостта на Унион обаче бе възнаградена в 14-та минута, когато стигнаха до шокиращо повеждане в резултата. Абасоло бе намерен с центриране при далечната греда, където Мичел Салгадо го бе изпуснал, и след като си спря с гърди след това спокойно от близо стреля под плонжа на Дудек.

Първата истинска опасност за Реал дойде чак в 32-та минута, когато Дренте се пребори със защитник в наказателното поле и подаде към Раул, но той не успя да засече остро.

Пет минути по-късно обаче капитанът на столичани настрои мерника си и вкара изравнителния гол. Марсело центрира доста отдалеч в наказателното поле към непокрития Раул, вратарят излезе неразчетено да пресече паса, но не успя, и Раул го прехвърли с глава.

В 44-та минута Раул бе в основата на втори гол, който бе отменен поради абсурдна засада. Раул стреля от границата на наказателното поле и вратарят успя само да отбие топката, след което притичалият Савиола я забоде с глава в мрежата. Страничния съдия размаха флага, но повторенията показаха, че Савиола е бил поне с 2 метра зад защитата.

Малко след почивката Снайдер бе изведен на празна позиция малко пред наказателното поле, но се забави и топката му бе избита преди да стреля.

На почивката Фабио Канаваро трябваше да бъде заменен от Хави Гарсия и тази смяна се оказа решаваща, тъй като в 49-та минута именно резервата Гарсия изпусна Салседо, който бе изведен сам срещу Дудек и нямаше как да сгреши.

Този гол можеше да има шокиращ ефект, но паниката бе избягната, тъй като още в следващата атака Раул пак изравни. Савиола имаше голяма заслуга за попадението, тъй като проби добре в наказателното, след двойно подаване със Снайдер ,и обърна по земя към Раул, който от два метра засече в мрежата.

Мичел Салгадо получи контузия след опит да пресече едно центриране, но вместо да бъде заменен, малко по-късно демонстрира част от способностите си от преди 5 години, като проби в наказателното поле и залъга двама защитника, преди да разтърси мрежата отвън със силен изстрел.

Шустер пусна в игра младия Алберто Буено и макар никой да не очакваше, точно той вкара третото попадение с прекрасен гол в 68-та минута. Младокът финтира двама защитници и си освободи пространство малко пред ъгъла на наказателното поле. След това нанесе прекрасен фалцов удар, който се заби право в горния далечен ъгъл на вратата.

Десет минути преди края Шустер реши да вкара и героя от мача с Малага Гонзало Игуаин да спасява положението.

Реал очевидно не искаше да се стига до продължения и натиска им доведе до резултат пет минути преди края, когато падна 4-ти гол. Раул центрира от фаул, първо Игуаин се размина с топката, а след това от 2 метра Буено едва-едва я докосна и тя излъга вратаря и влезе в мрежата.

До продължения наистина не се стигна, но не и по начина, по който се надяваше Реал.

Течеше последната минута, когато гостите центрираха в необяснимо разредената защита на Реал, където нисичкият Марсело се опитваше да покрие Енеко Ромо, но бе надскочен и нападателят от 10 метра с глава забоде топката покрай изненадания Дудек.

Това попадение класираше Унион напред благодарение на повече голове на чужд терен и затова Реал се хвърли в бесни атаки. И Игуаин бе близо до мигновен отговор, като прокара топката покрай вратаря, но бавно търкалящото се кълбо бе избито точно пред голлинията от защитник.

В 94-та минута Реал спечели пряк свободен удар на чудесна позиция пред наказателното поле, но Раул стреля в стената и това бе всичко.


Реал Мадрид - Реал Унион 4:3

Реал Мадрид: Дудек, Салгадо, Канаваро (46 Хави Гарсия), Метцелдер, Марсело, Гаго, Ван дер Ваарт, Снайдер, Дренте (61 Буено), Раул, Савиола (80 Игуаин)

Голмайстори: Раул 36, 50; Буено 68, 86

РЕАЛ УНИОН: Едуард; Лараинсар, Беруе, Иглесиас, Гуручага; Ману Гарсия, Бехобиде, Салседо (62 Хуан), Сегуро (53 Ромо), Айтор; Амантеги (73 Гойкоечея)

Голмайстори: Абасоло 14, Салседо 49, Енеко Ромо 90
Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини