Чистят наркоманите от английския футбол

Трийсет елитни футболисти от Висшата лига на Англия ще бъдат поставени в нов списък за проверки, в опита на ръководителите на играта да я изчистят от наркотици.
Избрани имена, включително и английски национали, ще бъдат тествани пет пъти годишно, извън стандартните допинг проверки след мачове.
Въпросните футболисти ще бъдат задължение да дават обяснение за своето местонахождение по един час всеки ден, включително и по време на ваканцията си.
Ако някой си позволи да излъже за мястото, на което се намира, когато се обадят проверяващите, три пъти, ще бъде наказан да не играе за една година.
Футболната асоциация и Министерството на спорта ще имат среща в следващите няколко месеца, за да се определят стандартите на въпросните изследвания. Със сигурност в списъка ще има поне 15 от най-известните играчи, както и от младите таланти, които ще се тестват за наркотици като кокаин и забранени стимуланти. В листата ще попаднат и някои от чуждестранните звезди на Премиършип. Всички, които са получавали предупреждения до момента, със сигурност ще имат място сред тестваните.
Това включва и национала Рио Фърдинанд, който бе наказан за осем месеца преди време, за това че пропусна проверка преди пет години.
Анди Паркинсон, шеф на Спорт без дрога, заяви: „Играчите могат да взимат каквото си поискат през лятото, тъй като не са проверявани. Не казвам, че те взимат нещо. Но биха могли да правят всичко. Ние не сме някакви зли регулатори, които правят живота на футболистите труден. Просто се опитваме да предпазим техния спорт."
Въпреки строгите нови правила, играчите няма да бъдат наказани, ако бъдат изловени да шмъркат кокаин по време на ваканцията си. Причината е, че наркотиците напускат тялото след кратък период от време, и не подобряват спортната форма.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини