Неизвестен вид бръмбар щъка из центъра на Лондон

В градината на Музея по естествена история в Лондон бе открит неизвестен до сега вид бръмбър, съобщи Associated Press. В момента ентомолозите се опитват да определят неговата видова принадлежност.

Неголям бръмбър с червено-черна окраска бе открит в листата на растение в градината на музея още през март 2007 година. След известно време подобни бръмбари били забелязани и на други места в града. Учените установили, че това е съвсем различен, нов вид от намиращите се 28 милиона експоната в колекцията на музея.

Размерът на бръмбъра е само няколко милиметра. Много прилича на Arocatus roeselii, който обитава централна Европа. Този бръмбър обаче има по-ярка окраска. Ентомолозите смятат, че това все пак е Arocatus roeselii, само че се е приспособил да живее в друга обстановка. Въпреки това не отхвърлят възможността да са попаднали на съвсем нов вид буболечка.
Музеят по естествена история се намира в центъра на Лондон и е известен с една от най-богатите колекции от насекоми. Директорът на музея Макс Барклей коментира : „ Изобщо не съм предполагал, че ще открием нов вид бръмбър в градината на музея. Някъде из тропическите гори – да, но не и в центъра на Лондон."
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини