Ден на служителя в държавната администрация

За трета поредна година служителите от българската държавна администрация ще отбележат своя професионален празник.

През 2002 г. ООН обявява тази дата за Международен ден на държавната служба и призовава държавите членки да организират специални събития за открояване на приноса на държавната служба в процеса на развитие.

България се присъединява към тази инициатива през 2006 г., когато с решение на Министерския съвет 23 юни става Ден на служителя в държавната администрация.

По случай празника по традиция министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще връчи отличия за принос в модернизирането на държавната администрация.

В сградата на областната администрация в Благоевград ще се проведе Ден на отворени врати за ученици и студенти по повод Деня на служителя в държавната администрация - 23 юни.

Партньори в осъществяването на деня на отворените врати са Правно-историческият факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски", Американският университет в България, Професионалната гимназия по икономика "Иван Илиев", Националната хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", Езиковата гимназия "Акад. Людмил Стоянов" и Природо-математическата гимназия "Акад. Сергей Коральов" в Благоевград.

Инициативата има информационно-образователен характер и е част от политиката на областната администрация за ефективна комуникация с гражданите. Посетителите ще имат възможност да присъстват на работна среща с управителя на област Благоевград Владимир Димитров на тема "Областните администрации - място и значение в европейските регионални политики."

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини