Преглед на печата – 21 юни

"Хасковлия краде кола от приятел, бие го" е голямото заглавие в днешния съботен брой на "Хасковска Марица". Материалът е водещ на криминалната страница. 34-годишният мъж пребил 21-годишен свой приятел, свалил го от колата и духнал с нея. Когато ченгетата го задържали малко по-късно, обяснил, че Маздата всъщност е негова, продал я на приятеля си, но онзи не му я изплатил напълно.

"Школа пред фалит, имитирали състоятелнот" е озаглавен водещият материал на първа страница в днешния брой. Темата е вчерашната извънредна сесия на хасковския общински съвет, на която бе приета стратегията за оптимизацията на училищната мрежа. На нея кметът Георги Иванов подхвърли, че не само закритите 7 школа са зле финансово, има доста други, които имитират състоятелност, но дължат още пари за отопление. Истината ще лъсне съвсем скоро, казва градоначалникът и допълва, че се очаква фалит на още школа.

"Заложна къща" стресна седмокласниците" анонсира от първа изданието. Текстът на дописката е на трета страница и в нея четем, че всъщност по-стресирани са родителите, които не са чували за автора Деян Енев. Темата е коментирана на същата страница.
Всъщност идеята на изпита е именно да се преразкаже непознат текст. А това, че повечето родители не са чували за Деян Енев, си е само техен проблем. Авторът не е толкова нашумял като създателите на литературни комикси като Христо Калчев и Георги Стоев, но е име, което ще остане в българската литература. И родителите на бъдещите седмокласници със сигурност ще са чували за него. А некои даже може да са го чели.
Идеята на преразказа е да се провери какво могат децата, а не какво знаят. Знанията се проверяват в тестовата част. А и нали затова ги приемат в елитни училища – да ги научат.

"Орфейци: Няма да плащаме 40 лв. за паркинг-скоби" е друг акцент в броя. Темата за скобите бе начената от Haskovo. NET преди две седмици. Публикацията провокира общинската администрация да промени наредба и да определи 40 лв. на месец за поставяне на скоби на паркингите в кварталите. В центъра това струва хилядарка годишно. Изданието представя гледните точки на живеещите в "Орфей", както и предложението на администрацията.
Навярно разглеждането на тази точка от дневния ред на ОбС следващия петък ще предизвика шумни дебати.

Поздравления за 18-ия рожден на ЕСКОМ с голяма снимка на част от екипа отправя "Хасковска Марица". Благодарим.

"Заря и наздравици с приятели за 5 години" е озаглавен големият фоторепортаж на 9 страница. Там можете да видите многобройните гости на купона, както и да усетите градусите на настроението.

"Полицаи събират глоби кеш" е заглавието на голям материал на 10 страница. От понеделник униформените ще ни събират парите от глоби за дребни нарушения направо на пътя.

Още новини и коментари от региона – в днешния брой на "Хасковска Марица". Той изглежда учудващо добре след купона на екипа, който продължи до ранни зори вчера.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини