"Сексът и града" би Инди

Касовият успех на филма "Сексът и града", заснет по култовия сериал, надхвърли очакванията за печалби. Само през първия уикенд след премиерата си в САЩ той събра 55.7 милиона долара, съобщи Warner Bros.

Създателите на филма не се надяваха на повече от 30 милиона долара.

Така комедията попадна в петицата на най-касовите филми за всички времена след "Матрицата.Презареждане", "Страстите Христови", "300" и "Ханибал". С тези резултати филмът би дори "Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп".

"Това е просто невероятно", не скри възторга си Сара Джесика Паркър.

В Манхатън 85% от билетите били продадени на слабия пол. Реакцията на Ню Йоркските зрителки били противоречиви - един изказват на сайта на филим възторга си, други-разочарованието. Коментарите са от рода на : "лошо написано, лоша история, слаби герои, слаб филм" или "за пръв път в живота си не заспах в киното, а утре ще отида пак с мама".

За много почитателки на "Сексът и града" сериалът се превърна в своеобразна енциклопедия на стила и екскурзовод за ню йоркските магазини. Ловки търговци поставят плакати на героините на витрините си и трикът проработва - печелбите се увеличават.

За основа на сценария е послужила едноименната книга на Кандис Бушнел, която е и авторка на колонка в New York Observer. Тя иронично описва отношенията между мъжете и жените - съвременни нюйоркчани. Шест сезона култовият сериал владееше екраните - от 1998 до 2004 година, той бе удостоен с 125 номинации на различин кинонагради и 8 "Златни глобуса".
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини