Есил Дюран - обвинена в плагиатство на текст

Скандалът за плагиатство, в който се забърка Есил Дюран, набира скорост, фолк певицата, която се издигна до жури на втория "Мюзик айдъл", бе разкрита, че е откраднала текст от репертоара на Георги Христов. Строфите са написани от Венци Мартинов. Авторът се хвана за главата, когато познати го алармирали, че е "изкопиран негов рефрен.


Става дума за песента "Сърцето ми бие тревога", включенба в дебютния албум на Георги Христов през 1987 г. От този диск на Христов най-популярни стават Черно и бяло", "Ще те накарам да се влюбиш" и "Върни ми любовта", поради което "Сърцето ми бие тревога" се помни само от най-запалените меломани. Песен със същия текст записва и Тодор Върбанов, припомнят ценители на естрадата. Откраднат рефрен от "Сърцето ми бие тревога" присъства в албума "Елмаз" на Есил Дюран от 2004 г.


В парче по музика на Иван Цветков и текст на Есил Дюран се пее: "Без твоята обич не мога - сърцето ми бие тревога". Рефренът на Венци Мартинов, изпят преди 20 години от Георги Христов, се различава само с една дума по-малко: "Без обич не мога - сърцето ми бие тревога". Самият Георги Христов разбрал за случая от Венци Мартинов. Естрадното величие се обадило на Есил Дюран по телефона и я засипал с цветущи епитети. Когато я нарекъл "некадърница", Дюран му се развикала на свой ред, а Христов я напсувал звучно и й затворил телефона.

Източник: zvezden.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини