София получи жълт картон за 5.1 млрд. евро, Прокуратурата пусна Илиев с подписка

Какво поиска Брюксел от България.
„Сега":

София получи жълт картон за 5.1 млрд. евро

Лошите новини от Брюксел продължават да валят. На 31 март в София е пристигнало ново критично писмо, което поставя под въпрос достъпа на нашите фермери и села до 5.1 млрд. евро. Заради слабости в работата на фонд "Земеделие" Еврокомисията може да ни затвори двата основни европейски агрофонда - за гарантиране на земеделието и за развитие на селските райони. Предупреждението е на Волфганг Бурчер, шефа на Главна дирекция "Земеделие" в ЕК. Той настоява земеделският министър Нихат Кабил да наложи 12-месечен строг надзор над фонд "Земеделие".

„Дума":

От Брюксел напомнят да стегнем агенцията за агропарите

Вчера бе разпостранена информация, че страната ни е получила писмо от Европейската комисия, в което са посочени слабости в Разплащателната агенция. Това стана известно, след като ръководител на Експертния съвет по земеделие на ГЕРБ Мирослав Найденов оповести въпросното писмо, изпратено на 31 март от директора на Главна дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" на Европейската комисия Волфганг Бурчер.

Илия Илиев вече не е под домашен арест.

„24 часа":

Прокуратурата пусна Илиев с подписка



Военната прокуратура измени мярката за неотклонение на бившия главен секретар Илия Илиев от домашен арест в подписка. Това съобщи първо самият Илиев в изявление до Медиапул вчера по обяд.

Новината потвърди по-късно защитникът му Васил Василев. Той отказа да коментира разследването, но изрази надежда то да приключи във възможно най-кратки срокове.

„Стандарт":

Илиев арестуван за мека топлина

СОФИЯ. Мека топлина изяла главата на ексглавния секретар на МВР Илия Илиев. Поредната бомба хвърли вчера бившият антимафиот №1 Ваньо Танов. Арестуването на Илиев не е свързано с аферата "Куйович", а с алкохолния завод "Пещера", заяви Танов. И допълни, че причината е акция на Икономическа полиция при ОДП-Шумен. МВР шефът Румен Петков специално се е върнал от Монако, за да изгони Илиев, каза още Танов, без да даде подробности. Голяма акция срещу "Пещера" не сме правили, проверките са регулярни, заявиха от полицията в Шумен. От записаните разговори на арестувания зам.-шеф на ГДБОП Иван Иванов и шефа на икономическото направление в националната полиция Георги Радков обаче става ясно, че удар срещу "Пещера" в града е имало на 14 ноември 2007 г. Две седмици по-рано производителите били предупредени за акцията.

Колко страници е събрала СГС по делото „Вальо Топлото".

„Новинар":

2000 страници обвинителен акт срещу Вальо Топлото и сие

Софийска градска прокуратура е внесла близо 2000 страници обвинителен акт срещу бившия шеф на "Топлофикация" Валентин Димитров-Топлото и неговия заместник Георги Рогачев, съобщиха от Софийски градски съд вчера. Обвиненията са срещу Димитров и Рогачев, бившия заместник на Рогачев - Емил Антонов, Лина Абланска - бивш съветник на Валентин Димитров и началник-отдел "Материално техническо осигуряване" в дружеството и Мая Стоилова, шеф на ПроСтрийм груп. Овбиненията са за длъжностно присвояване в особено големи размери.

„Сега":

Валентин Димитров вече е подсъдим и за присвояване



Софийският градски съд е образувал дело по обвинителния акт за длъжностно присвояване срещу бившия шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров, съобщиха вчера оттам. Обвинителният акт е около 2000 страници. Следственото дело и приложенията към него са 275 класьора и 109 тома материали. Съдията, на когото делото е разпределено, има два месеца по закон, за да го насрочи. Все пак НПК допуска насрочване и до 3 месеца на сложни дела.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини