Мирчев: БДЖ вероятно e главният виновен за трагедията във влака София-Кардам

"Вероятно БДЖ е главният виновник за трагедията във влака София-Кардам на 28 февруари", заявиха днес в Плевен след среща с наблюдаващия прокурор Валери Мирчев близки на загиналите.
"Удовлетворени сме от срещата, вече има мнение за това кой е виновен за пожара", каза Васил Ковачев, баща на загиналия 19-годишен Стоян Ковачев от Шумен.

Той изрази надежда, че истината ще бъде разкрита и помоли медиите да не позволяват нещата да бъдат потулени и забравени.

Роднини на загиналите днес са обсъдили и възможността да се свържат с родителите на децата, които загинаха при катастрофата край река Лим и да учредят комитет.

Днес по инициатива на плевенската прокуратура се състоя среща между роднините на загиналите и наблюдаващия прокурор Валери Мирчев.

Целта беше близките да се запознаят с резултатите от проведените до сега експертизи, както и да бъдат уведомени за процесуалните им права.

Потвърдени са данните от ДНК експертизите на загиналите и тяхната самоличност не подлежи на съмнение, казаха от прокуратурата.

"Не беше лека срещата, защото имаше подробности нашите близки как са загинали. Не беше приятно за нас, мъчително беше. Но сме удовлетворени от прокурора, благодарим му за това, което е свършил и нямаме причина да не му вярваме на този етап.

Обвинение ще има, на този етап не мога да ви кажа кои ще бъдат, предполагам, че БДЖ ще бъдат като основен виновник за трагедията. И това, което сме говорили със свидетели, се потвърждава - абсолютна безотговорност на персонала", каза още бащата Васил Ковачев.

Следващата среща на близките на загиналите 9 души във влака София - Кардам в плевенската прокуратура ще се проведе, когато бъдат готви резултатите от пожаро-техническата експертиза.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини