Юлиан Вучков напуска "Скат"

Легендарният господин "Размисли и страсти" отива в "ТВ2".След 5 години, прекарани в "Скат" и с над 100 предавания там, Юлиан Вучков реши да смени медията и да стане част от екипа на "ТВ2".

На 26 януари, пет дни преди да навърши 72 години, ексцентричният професор започва ново предаване с работно заглавие "Светът и човекът". То ще се излъчва на живо всяка събота от 21,00 часа до полунощ.

"Приех предложението на "ТВ2", защото и аз искам да се развивам. Впечатлен съм от екипа на новата телевизия, от техниката и визията им.

Напускам "Скат" с най-добри чувства

Тя ще остане скъпа част от моята житейска биография. Работил съм много и съм направил много за нейния висок рейтинг, но и тя ми даде възможността да се развивам такъв какъвто съм, без никакви цензурни внушения, нито във връзка с моя остро-критичен коментар, нито във връзка с подбора на гостите ми.


В "ТВ2" ще имам същата свобода и ще продължавам да съм такъв какъвто съм - истински", споделя професорът.

Новият му проект ще запази формата си за основа - коментар на водещия, диалог със зрителите и гости в студиото, но ще изненада с нови елементи и модерна визия.

В предаването "Размисли и страсти", което се излъчваше всяка неделя, се обаждаха средно по 50 зрители от всички краища на България, както и от чужбина.

"Направихме доста сериозни проучвания на рейтинга и профила на аудиторията на Вучков, така че идването му при нас не е спонтанно, а плод на сериозни изследвания, които показаха, че

зрителят има нужда именно от такова предаване

гарантиращо свободна трибуна и възможност да се чуе гласът на обикновения човек, което съвпада с концепцията на "ТВ2", обясни Огнян Димов, изпълнителен директор на медията.

Проф. Юлиан Вучков има дългогодишен телевизионен опит. Първото му появяване на екрана е през далечната 1959 г. в БНТ и от тогава не слиза от него.

Има участия в над 1000 тв предавания, над 2000 публикации в печата - студии, статии, интервюта и рецензии, автор е на 23 книги, има 22 награди, като 10 от тях са едни от най-високите национални.
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини