Учителка за пример! Вижте как мотивира децата

    Вярвам, че могат да постигнат всичко и искам да знаят, че ги подкрепям, обяснява подхода си тя

    Учителката на пети клас в училище в Ню Джърси е намерила интересен начин да повдига духа на учениците си преди изпити. Чандни Лангфорд им оставя бележки, в които ги насърчава и им вдъхва увереност, че ще се справят.

    "Когато децата идват на училище, те трябва да знаят, че въпреки че не са си у дома, се намират на място, където има кой да ги обича, да го е грижа за тях и да им мисли доброто. Трябва да знаят, че някой наистина вярва в тях", обяснява подхода си тя пред The Huffington Post.

    Учителката пише на своите 19 ученика послания на всяко от тях, като всяко е индивидуално и показва, че тя наистина познава децата и знае какво да им каже, за да се почувстват добре.


    "Ученето е твоята свръхестествена способност. Помни никога да не спираш да се стараеш и да развиваш ума си!", гласи една от множеството й прекрасни бележки до децата. В друга се казва: "Няма да ти казвам, че ще бъде лесно, но усилията ще си заслужават! Направи най-доброто, на което си способен!"

    Сладките бележки очевидно дават добри резултати. Според учителката преди изпити те идват на училище нетърпеливи да видят бюрата си и това разсейва напрежението им. "Наистина вярвам, че те могат да постигнат всичко и искам да знаят, че ги подкрепям", казва Чандни Лангфорд.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини