Историческо! Chanel в Хавана (видео)

От Залцбург до Сеул и Далас до Дубай, шоуто на Chanel два пъти свяка година ослепява ценителите. Но този път се случиха уникални неща. Домакин на Карл Лагерфелд и ко. е Хавана, Куба, където колекцията Resort 2017 бе показана на улицата.

След като отношенията  между Куба и САЩ бяха възстановени по-рано тази година, страната е се превърна във вдъхновение за много дизайнери. Но Лагерфелд е първият, който прави модно реално шоу в островната държава. Събитието е първият път, когато Chanel е организира шоу в Латинска Америка.  Гости са Жизел Будхен и Ванеса Паради.

Колекцията дефилира сред колониалните сгради, по красивата пешеходна Paseo del Prado, публиката е насядала по цялата й дъlжина, или права под дърветата. Не е нещо ново да пее една или друга звезда на модно шоу, но в Хавана има и оркестър, а атмосферата е уникално кубинска, защото десетки модели крачат грациозно под звуците на джаз. Шапките им определено ще ви накарат да си спомните за Хемингуей, някои от тоалетите на дамите - за "Великия Гетсби". Обувките и чантите, сребърните колани са също препратка към духа на онова време. Но нищо не е точно същото - вижте Cruise 2016/17 на Шанел в Хавана.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини