YouTube вече поддържа стрийминг на 360-градусово видео

YouTube вече официално поддръжа стрийминг на 360-градусово видео. Поддържа се както стрийминг на събития на живо, така и гледане на подобни клипове на запис, като те дори са с пространствен звук, обяви компанията.

За 360-градусовото видео се спекулира от доста време, но видеопорталът не коментираше темата. След това на първи април т.г. пусна на шега т.нар. "Снуупавижън", или гледане на клипове в компанията на рапъра Снууп Дог, като видеата поставяха зрителя във виртуален салон заедно с него.

Сега вече потребителите могат да гледат самите събития в 360-градусово видео, като YouTube става първата платформа, която поддържа този формат. Той може да се гледа както чрез очила за виртуална реалност, така и на най-обикновен дисплей. Дори и с него потребителят ще може да разглежда случващото се около него, като използва мишката. Трябва просто да натисне и задържи левия й бутон върху видеото и да мести курсора, за да завърти изображението. Видеата могат да се гледат и на мобилни телефони и таблети.

За авторите на видео небоходимо е единствено да имат камера, която може да заснема в 360-градуса. Друга техника или софтуер не е нужна. Обработката се извършва от YouTube дори и при стрийминг на живо. Вече се поддържа и стрийм с резолюция 1440p при 60 кад./сек, включително и за пространственото видео.
 

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини