Колко пъти седмично наистина правите секс?

олко пъти седмично трябва да правите секс, за да се радвате на хармонична връзка? Според британската сексоложка Трейси Кокс перфектният брой на сексуалните рандевута за щастливи отношения варират за различните двойки.

Не е обичайно да правите секс всеки ден, ако сте в дългогодишна връзка, но ако се сещате за интимности с половинката по-малко от 3 пъти седмично, също не е добре.

Според едно изследване двойките, които правят секс под шест пъти в месеца, страдат по-често от лоши настроения.

Секс експертите съветват да се стремите да запазите някакъв ритъм и в леглото, ако искате отношенията ви да са удовлетворяващи. А ето какво смята Трейси Кокс по темата:

Двойки, които правят секс всеки ден

Ако сте под 25 години или сте в първите месеци от връзката си, нормално е да правите секс всеки ден. Ако обаче сте дългогодишна двойка или сте на възраст след 35, ежедневният секс е малко вероятен за вас. Повечето двойки се наслаждават на висока честота на секса, когато са в началото на връзката си, след което нещата минават към по-реалистични нива.

Двойки, които правят секс три до четири пъти на седмица

Изследване от 2004 година разкри, че това са най-щастливите двойки. Три до четири пъти на седмица е идеалното число за сексуални контакти с партньора, според авторите на изследването. За съжаление това е по-характерно за двойки, които нямат деца и които са в пика на здравословното си състояние.

Двойки, които правят секс веднъж седмично

Това е най-истинската реалност – повечето двойки спадат в тази категория, която се счита за средностатистическа. Според едно ново британско изследване повечето двойки правят секс около пет пъти на месец. Според много проучвания, секс рандевуто веднъж седмично е напълно достатъчно, ако наистина сте спокойни, отпочинали, отделите му време и му се наслаждавате истински.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини