11 от най-скъпите и безполезни неща в света

    Защо да помагаме на гладуващи деца в бедните страни, ако можем да похарчим половин милион долара за кутия с шоколадови бонбони или да се сдобием с мобилен телефон за 1,3 милиона? За съжаление част от богатите разсъждават по този начин. Представяме ви 11 от най-скъпите и безполезни неща в света, който въпреки всичко се радват на голяма популярност.

    Най-скъпата кутия шоколадови бонбони

    Кутията с шоколадови бонбони Le Chocolate включва подбрани шоколадови шедьоври от най-добрите сладкари в света. Тя в същото време представлява и комплект от бижута изработени от естествени жълти и сини брилянти, изумруди и сапфири от компанията Simons Jewelers. Безполезен подарък на цена от 1,5 милиона долара.

    Най-скъпият телефон

    Смартфонът Diamond Crypto на дизайнера Питър Алойсън е направен от платина и розово злато. Той е покрит с над 80 брилянти. 50 брилянти се намират от свете страни на устройството, в това число 10 сини. Навигационните бутони за обградени от 28 други брилянти. Телефонът струва 1,3 милиона долара, за тази цена можем само да се надяваме да работи както трябва.

    Най-скъпото Hello Kitty

    Кой не харесва японския анимационен герой Hello Kitty? Сега имате възможност да се сдобиете с платинено котенце с размер 3,8 см на 5,6 см и тегло 590 г. Малката фигурка е декорирана с редица скъпоценни камъни - брилянти, рубини, розови сапфири, аметисти и сини топази. За тази красота ще трябва да платите ни повече, ни по-малко от 163 000 долара. Единственото копие бе продадено през декември 2006 в търговски център в Митсукоши в Токио.

    Най-скъпата пица

    Най-скъпата пица в света бе продадена в пицарията Nino’s Bellissima Pizza в Ню Йорк. Покритието и се състоеше от риба и сметанов сос, ситен лук, 4 различни вида хайвер Petrossian, тънко нарязана опашка от омар, хайвер от сьомга и уасаби. Пицата бе предназначена за 8 души. Цената и бе 125 долара за парче.

    Най-скъпата дамска чанта

    На 14 юни 2007 год. компанията Ginza Tanaka представи дамска чанта изработена от брилянти и платина на модно шоу в Токио. Чантата бе изцяло направена от ценния метал и декорирана с 2 182 брилянта. Уникатът се предлага за 1 630 000 долара.

    Най-скъпата текила

    Представяте ли си да похарчите 225 000 долара за бутилка от това питие? На 20-ти юли, 2006 год, компанията Tequila Ley продаде бутилка текила изработена от платина и бяло злато на частен колекционер от Мексико Сити на цена от 225 000 долара. Напитката бе направена от 100% сок от синьо агаве. Компанията производител бе вписана в Книгата за рекорди Гинес за най-съкпата бутилка алкохол в света. Ако не може да си позволите бутилка от злато и платина за 150 000 долара, имате и друг възможност – бутлика от сребро и злато за 25 000 долара.

    Най-скъпата топка за крикет

    Топката за крикет, декорирана с диаманти бе връчена на най-добрия играч от Световната купа по крикет през 2007. Тя е украсена с 5 728 диаманти и струва 68 500 долара.

    Най-скъпия телевизор

    Вместо да си купувате нова къща, кола или да нахраните 200 гладуващи, вземете си този телевизор. LCD TV Yalos Diamond ще ви струва 130 000 долара, но определено си струва. Той е покрит с бяло злато и украсен от брилянти. Какво друго е нужно за пълно щаствие ?

    Най-скъпото пакетче чай

    PG Tips е британска компания, производител на чай. Компанията за бижута Boodles изработи диамантено пакетче чай послучай 75-тата годишнина на PG Tips. То е ръчно направено с 280 диаманта, това обяснява и цената му от 14 000 долара. Всички знаем, че британците много обичат тази напитка.

    Най-скъпата играчка

    Японската бижутерийна компания Ginza Tanaka и производителят на играчки Bandai Co. представят на света миниатюрна версия на любим японски робот - Gandam. Той е главен герой в най-продължителния и популярен анимационен сериал в Япония. Фигурката тежи 1 400 г и е висока 13 см, тя е изработена от чиста платина и струва 41 468 долара.

    Най-скъпото място за паркиране

    Със сигурност ще ви е нужно, ако работите в Манхатън. Въпреки че е по-добре да си купите Ферари за 225 000 долара и да отидете на друго място. В пренаселения Манхатън паркингът се счита за най-добрата недвижима собственост. Някои хора си купуват места за паркиране, дори и да нямат автомобили – като доходоносна инвестиция. И така какво ще получите срещу четвърт милион долара? Празно пространство с размер 5 на 2.5 метра!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини