Вокалистът на AC/DC Брайън Джонсън се чувства предаден от групата, обяви негов приятел

Бъдещето на легендарната австралийска рок банда AC/DC изглежда все по-неясно - седмица след като музикантите отмениха турне заради проблеми със слуха на вокалиста Брайън Джонсън, агенция "Франс прес" съобщава, че Джонсън се чувства предаден от колегите си и изритан от групата след повече от 30 години съвместна работа.

AC/DC обяви, че отлага 10 концерта от американското си турне за представянето на албума Rock Or Bust, тъй като лекарите забранили на 68-годишния Брайън Джонсън да излиза на сцената заради сериозен риск да оглушее. В официално изявление групата уточни, че ще изнесе концертите по-късно, като в тях ще се включи гост-вокалист, и не даде информация дали ще осъществи турнето си в Европа, чието начало е насрочено за 7 май в Лисабон.

Коментар от пострадалия Брайън Джонсън не беше оповестен, но седмица по-късно "Франс прес" цитира неговият добър приятел Джим Брюър, американски комик и радиоводещ, който разказал в поредното издание на предаването си, че Джонсън се чувства "изритан" и "подозира, че наследникът му в групата вече е определен". Вокалистът е част от AC/DC от 1980 г., когато замени починалия след тежка пиянска нощ Бон Скот и записа с колегите си Back in Black - албума, който направи австралийците световни суперзвезди. Оттогава дрезгавият му глас и характерен маниер на пеене са запазена марка на рок групата.


Ето ти нещата, беше ни приятно

Бруър посетил музиканта в дома му във Флорида и го заварил "наистина депресиран", но не заради здравословното му състояние, а заради отношението на колегите си, разказва британският таблоид "Дейли мейл". Той смятал, че състоянието на слуха му не е толкова лошо, че да му пречи да изнася концерти, особено на открито, където напрежението в ушите му няма да е толкова сериозно.

Обяснил, че се обадил на останалите от бандата, за да им съобщи за предупреждението на лекарите, и изразил надежда да намерят заедно някакво решение, но вместо това буквално на следващия ден в пресата излезли съобщенията, че турнето се отменя, а той е заплашен от глухота.

Пред приятеля си Джонсън се оплакал, че съоснователят на AC/DC - китаристът Ангъс Йънг, се държал студено с него, а в допълнение целият му багаж за турнето се озовал стоварен пред входната врата: "Звъннах и му казах:" Виж, това е мнението на лекаря, аз искам да продължа и мисля, че можем да направим още концерти." След което багажът се озова пред входната ми врата. Без обаждания, без "Как са ти ушите?" и "Как си със здравето?". Просто "Ето ти нещата, беше ни приятно", разказва Брюър, цитиран от специализирания сайт loudwire.com.

По думите на комика Брайън Джонсън чул, че вече е намерен негов заместник, но името му се пази засега в тайна. Имало и вариант турнето да премине с различни гост-вокалисти за всеки от концертите. Според агенция "Франс прес" желание да се върне имал първият вокал - Дейв Евънс, който работи с бандата в първите й 9 месеца, преди да бъде заменен от Бон Скот.

Джонсън подозирал, че целта на Ангъс Йънг била да запази AC/DC още няколко години.

Засега няма коментар от групата на изнесената от Джим Брюър информация.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини