AdBlock с цел борба с цензурата, показва за 24 часа реклами на всичките си 50 милиона потребители

Екипът на AdBlock съобщи, че в продължение на едно денонощие ще показва реклами на всичките си над 50 милиона потребителя. Това няма да е комерсиална реклама, а социална, посветена на борбата с цензурата. Така например, ще се показват послания от Едуард Сноудън. Всичко ще се демонстрира във вид на стандартни банери.

Кампанията има за цел да привлече вниманието на обществеността към цензурата. Според AdBlock, правителствата на много държави все по-активно търсят начини за контрол на общуването между хората.

Банерите, които ще бъдат показвани, са създадени от Amnesty International. Социалните реклами ще бъдат показвани в продължение на 24 часа, а след това всичко ще остане като преди.

Блокаторите на реклами все повече безпокоят средствата за масова информация и различните компании, които работят в Глобалната мрежа. Някои големи издателства забраниха достъпа до своите уеб-страници за потребители с включени блокатори на реклами. Неотдавна се повиха програми за борба с блокиращия блокаторите на реклама софтуер, но с но не особено голям успех.

Социалните реклами са нещо ново и всички се питат, дали и другите блокатори ще се присъединят към тази инициатива. За AdBlock може да се каже, че пропуска "умерената" реклама.

Акцията е набелязана за 12-ти март.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини