Project Soli: въвеждане на текст с помощта на "радара за пръсти" на Google (видео)

Миналата пролет, по време на Google I/O бяха показани няколко интересни проекта. Един от тях бе мини-радарът Project Soli, който би могъл да промени взаимодействието на човека със смартфона и другите мобилни устройства. Работата върху този проект продължава и днес, а първата партида от тези електронни устройства бе раздадена на тестерите.

Един от тестерите е Алекс Браво (Alex Bravo), който се занимава с разработването на клавиатури от нов тип и интересът му към Project Soli е голям. Специалистът публикува в YouTube видеоклип, демонстриращ въвеждането на текст в смартфона чрез специфични движения на пръстите във въздуха.

Досега Алекс Браво показваше прототипи на своите безжични клавиатури Twiddler. Той нарече съчетанието на двете технологии SoliType, което дава възможност за въвеждане на текст чрез поставянето на ръката над Project Soli и извършване на специфични движение с китката и пръстите.

За работа с това необичайно устройство явно са необходими трениране и създаване на специфични навици. Но в крайна сметка въвеждането на текст става много бързо. Навярно тази система може да се използва не само при смартфоните, а и при персоналните компютри.



Появиха се мнения, че клипът може би нарушава някои от условията на Google за тестване на Project Soli. Но засега клипът не е махнат и можем да наблюдаваме как се въвежда текст чрез радар за пръсти.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини