Samsung: 4K дисплеи на смартфоните ще помогнат за виртуалната реалност

Когато Sony обяви своя Xperia Z5 Premium с 4К дисплей, мнозина се зачудиха дали това не е просто маркетингов ход, целящ продажбата на повече телефони.

Samsung обаче счита, че в тази технология не само има бъдеще, но тя може да помогне за развитието на мобилното съдържание с виртуална реалност. Ето защо компанията възнамерява да я използва като ключов елемент от собствените си продукти.

"Не мисля, че това е нещо временно. В даден момент 4К екраните ще станат обща тенденция", казва шефът на технологиите в Samsung Кайл Браун.

"Сегашните размери на екраните не позволяват с просто око да се видят достатъчно разлики, които да оправдаят допълнителната цена за потребителите, но има друга причина, поради която наличието на толкова пиксели може да е от полза".

И това е виртуалната реалност - една област, която Samsung развива със своята Gear VR серия.

"Смятаме, че в един момент ще настъпи време да настъпим в 4К територията и масовото производство на такива дисплеи ще се използва пълноценно за VR продукти. Това на свой ред ще бъде достатъчна полза за потребителите, за да направи 4К дисплеите стойностни".
 

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини