Знаците, че родният ви град вече не е ваш дом

След като човек поживее в странство известно време, завръщането му у дома е изпълнено със смесени чувства. Той хем се радва, хем се усеща странно.

Ако отдавна сте напуснали родния си град/държава, възможно е да развиете хроничния синдром на аутсайдера, винаги когато се завръщате.

В даден момент дори ще достигнете до болезнената истина, че вече не принадлежите на своето родно място, което иначе обичате толкова много.

Ето и знаците, които ще ви покажат, че родният ви град/държава вече не е ваш дом:

1. Чувствате се аутсайдер, когато се завърнете у дома.

Ако всичко в родния ви град вече ви изглежда скучно – заведения, ресторанти и т. н. и ви се струва, че няма никакви забавления, значи вие вече просто не сте част от това място.

Сигурно ви изглежда, че вашите близки и старите ви приятели са застинали във времето и имате усещането, че вие като личност сте се развили много повече от тях.

2. Вече нямате общи теми за разговор със старите си съученици.

Ако вече нямате желание да се срещате със старите си приятели и съученици и не им се обаждате, когато сте си у дома, може би причината е, че просто няма какво да си кажете с тях. Вероятно вие вече говорите на различни езици, имате различни интереси, а местните клюки не ви интересуват особено.

3. Струва ви се, че вашият живот е много по-добър от този на хората от родното ви място.

Ако всеки път, когато се прибирате у дома си казвате, че сте късметлия със сегашния си живот, то явно вече сте се откъснали много от миналото си. Сигурно чувствате, че промените във вашето собствено битие са положителни и се радвате, че вече не сте част от това място.

4. Не изпитвате особено голяма носталгия.

Има хора, за които спомените са доста безсмислено нещо и когато гледат назад, те го правят с блуждаещ, разсеян поглед. Те не изпитват голяма носталгия към детството и пубертета си, а някак са по-фокусирани върху настоящето и бъдещето. А може би самите им спомени не са чак толкова добри, че да си заслужава да се връщат към тях.

5. Вашият роден град ви изглежда древен.

Ако всеки път, когато пристигнете в родния си град, се чувствате така, сякаш сте попаднали в древността или сте пътували назад във времето, то значи, мястото ви вече не е там. Същото важи, ако вече не се разпознавате в местните жители, а те ви се струват някак странни.

6. Близките ви твърдят, че не могат да ви познаят.

Това може би е най-показателният симптом. Щом другите хора изрично ви казват, че вече не принадлежите към тяхната общност, значи е така. Те явно забелязват, че вие сте се променили твърде много и животът в родния ви град вече не ви се вижда пълноценен.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини