Разузнаванията на САЩ и Русия си говорят за Сирия, Германия приветства

    Делегация на ЦРУ е провела разговори в Москва с представители на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия. По време на разговорите се е обсъждало съвместното сътрудничество по отношение на сирийския конфликт, съобщава в. „Билд ам зонтаг“ като се позовава на американски разузнавателни среди. Информацията не е потвърдена от друг източник. Според изданието САЩ са готови да предоставят на Русия разузнавателни данни за противодействие на „Ислямска държава“.

    Междувременно германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер приветства сближаването на САЩ и Русия. „По сирийската криза отново има движение, най-после. Приветствам факта, че Вашингтон и Москва отново разговарят един с друг за положението в Сирия и ще си разменят информация по военни въпроси“, е заявил Щайнмайер за в. „Билд ам зонтаг“.

    Бежанската криза и положението в Сирия ще бъдат основни теми по време на посещението на Джон Кери днес в Берлин, където ще се срещне с германския външен министър Франк-Валтер Щйнмайер.

    Вчера по време на разговори в Лондон американският държавен секретар Джон Кери намекна за възможно сътрудничество на САЩ с Русия в борбата срещу „Ислямска държава“.

    Източник: http://fakti.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини