"Хамас" съобщи за "позитивни контакти" с Израел

Лидерът в изгнание на палестинската ислямистка организация "Хамас" – Халед Мешал, заяви, че са осъществени "позитивни контакти" с Израел.

Мешал каза това във видеообръщение, публикувано от арабския новинарски сайт "Ал Араби ал Джадид". Той е първият лидер на терористичната организация, който признава, че тя има комуникация с Израел. "Хамас" не признава израелската държава. Тел Авив отрича да има преки или непреки контакти с ислямистокто движение, което управлява Газа.

"Засега контактите изглежда позитивни. Но не сме стигнали до никакво споразумение. Не можем да кажем, че има нещо. Има само дискусии", казва Мешал, цитиран от БГНЕС.

"Въпросът е как да решим проблема с Газа. Отоворени сме за всякакви усилия: палестински, арабски, ислямски, регионални и международни... Но това няма да се случи за сметка на единството на Западния бряг и ивицата Газа", допълва той.

Във вторник Палестинската автономия обвини "Хамас", че води тайни преговори с Израел, които може да приключат с разделянето на двете територии. Арабските и турските медии пък съобщиха за обсъждания за постигне на осем или десетгодишно мирно споразумение в замяна на това Израел да вдигне блокадата над Газа. 

Източник: http://novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини