Алигатор се разхожда в центъра на Ню Йорк

Службата за залавяне на бездомни животни в Ню Йорк е хванала алигатор, който спокойно пресичал улица в Манхатън. Животното, с дължина около 1 метър, въобще не се страхувало от хората и колите и се е опитвало да пресече оживена улица. Вероятно е отивал към пролива Харлем, който разделя Манхатън от Бронкс. „Вероятно някой го е изхвърлил на улицата”, коментират полицейските власти, които веднага извикали служители от Службата за залавяне на бездомни животни и сега животното е под тяхна опека.

„Алигаторът е в добро състояние. Той е на година или най-много две. Вероятно е избягал от собствениците си или те са го изхвърлили. Подобни случаи има често, тъй като обикновено хората ги вземат, когато животните са около 15 см. Тогава алигаторите изглеждат много мило, но собствениците им не се замислят какво ще стане след време, когато дължината им достигне над 1 метър и се прояви и тежкият им характер”, казва ветеринарят Шон Кейси.

В Ню Йорк често се срещат нетипични за тези географски ширини животни. Така например, през април полицаи въоръжени с пистолети с инжекция упойващо вещество, няколко часа гониха койот, забелязан в един от парковете на Манхатън.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини