Тийнеджърка оцеля в самолетна катастрофа и вървя дни в планината, за да се спаси

    Американска тийнейджърка оцеля след самолетна катастрофа в скалистите, гъсто залесени планинив щата Вашингтон и се появи от пустошта след няколко дни катерене. Тя била качена от преминаваща кола и благополучно докарана до спасителите. Съдбата на нейните роднини, които също са били на борда, остава неясна.

    Членовете на семейството алармирали властите, че малкият самолет  Beech A-35 не е завършил полета си от Калиспел, Монтана до Линден, щата Вашингтон в събота следобед. Спасителите локализират района на търсене въз основа на данни на мобилните телефони и типичните трасета на полет. Но няма и следа на самолета или неговите пътници. Докато 16-годишната Отън Виач се появява на магистрала 20, в близост до източния вход на  националния парк Северни каскади. Автомобилист я открива в понеделник следобед и я докарва 30 мили на изток до смесен магазин в Мазама, където служителите се обаждат на 911. Спасителна служба изпраща екип, за да прегледа момичето, преди да я транспортират до болницата в Брюстър. Първоначалната информация на парамедиците е, че нараняванията й не са животозастрашаващи и е малко дехидратирана, след като е "вървяла в продължение на няколко дни". 

    Спасителите отпразнуваха оцеляването на Отъм, но веднага се върнаха към намирането на останките от самолета.

    Бащата на Отъм казва, че тя е сървайвър и се гордее с нея. 

    Отъм му разказала, че самолетът се разбил след като навлезъл в облаци и се запалил. Тя останала на мястото на катастрофата един ден, преди да реши да вървъ надолу, в крайна сметка намерила пътека и достигнала магистрала 20.

    Пет самолета, оборудвани със специални радиостанции за откриване на аварийния маяк на изчезналия самолет, претърсват планините в понеделник заедно с наземните екипи, предаде Асошиейтед прес.

    Самолетът прекосил границата на Айдахо с Вашингтон около 14:20 в събота и изчезнал от радара в близост до Омак, Вашингтон  около час по-късно. Последният сигнал от мобилния телефон на един от пътниците в самолета е бил около 15:50.

     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини