Учениците от Върбина направиха благотворителен базар за деца инвалиди

Учениците от СОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в село Върбина се включиха в доброволческата  акция на „Чисти сърца“  за децата на Съюза на инвалидите в Смолян. С труда си и с подкрепата на учителите и родителите, те направиха благотворителен базар и спечелиха 303 лева и 50 стотинки. Тези средства, заедно с няколко торбички с детски дрешки и играчки бяха донесени в „Чисти сърца“, за да се обогати наборът от новогодишни подаръци за децата инвалиди. Учениците масово  се включиха в изработването на  картички, сурвачки и кулинарни произведения  - една част приготвени от самите тях, а друга част - с помощта на родителите. 

 „Добрите дела правят света по-добър и по-съвършен!“, споделят от училището в маданското село, които за пръв път участват в благотворителната акция на „Чисти сърца“.

 Идеята за нея се родила спонтанно в разговор между Бетина Терзиева от Младежката доброволческа организация „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“  в Смолян и учителката Светла Кичукова и с подкрепата на останалите учители и директора Атанас  Милев, който лично благодари с писмо до родителите и членовете на училищното настоятелство.

В Коледната  благотворителна касичка на „Чисти сърца“ в храма постъпиха 297 лева и 72 стотинки. С общите средства са направени подаръчни пакети с чорапки, набори за рисуване и писане, шоколадови снежковци и др. Подаръците са предадени на Съюза на инвалидите в Смолян и приети от председателката Захаринка Славчева.  

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини