21 катастрофи със 7 ранени по пътищата в Смолянско

 

На 24 декември около 21.50 ч. на път Девин – Доспат, лек автомобил “БМВ”, управляван от 21 годишният Н. С. от Девин, при изпреварване губи контрол над автомобила и се удря в лек автомобил “Дачия Логан”, управляван от 35-годишен мъж на от Несебър, в който пътували четири жени от Девин. Автомобилът пада на около 3 метра в дясно под пътя върху въжен мост и по чудо пострадалите са оцелели само с леки наранявания. Ранени са всички пътуващи в лек автомобил “Дачия Логан”, и след оказана спешна помощ и прегледани във ФСМП-Девин, са освободени за домашно лечение.

Със счупен шиен прешлен е 46 годишният В. Х. от Златоград, който след удар в ската се преобърнал с автомобила на пътя Мадан – Златоград.

На 23 декември около 13.40 ч. в северна промишлена зона на Смолян, товарен автомобил влекач “Рено” с прикачено полуремарке, блъска метална подвижна ограда, която пада върху 57-годишен мъж от Смолян. Пострадалият е прегледан и е освободен за домашно лечение, а срещу 42 годишният шофьор И.К. от Пловдив, който направил нарушения на правилата, е заведено досъдебно производство.

Още осемнадесет пътнотранспортни произшествия, без пострадали, само с материални щети, са възникнали на територията на област Смолян за времето от 22 до 28 декември 2014 г. Осем от тях са станали в община Смолян, три – в община Мадан, по две – в общините Девин, Рудозем и Чепеларе и едно – в община Златоград. Произшествията са посетени от екипи на “Пътна полиция” и е взето отношение по ЗДвП.

 

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини