„Климент“ вкъщи от следващата седмица

След мащабен ремонт и почистване Климент ще приеме отново децата си

Има всички предпоставки ОУ „Климент Охридски“ да се върне в титулярната си сграда още през следващата седмица. Парната й инсталация излезе от строя по време на наводнението, което сполетя Хасково на 25-ти октомври. Заради липсата на топло децата първо бяха пуснати в тридневна ваканция, а после ги преместиха в сградата на бившето ТМС и настояща Професионална гимназия по селско стопанство. През това време повреденото парно е подложено на ударен ремонт – 4-те помпи и залятата горелка. Те трябва да бъдат монтирани до края на тази седмица, а за понеделник са насрочени проби. Междувременно стените се минават с пароструйка за да се елиминира натрапчивия мирис на нафта, който просмука школото след като в наводнението изтекоха 8 тона дизелово гориво за котелното.
Ако живот и здраве всичко мине успешно от вторник съм готова да прибера децата у дома, надява се директора Гинка Райчева.

Вече седмица положението се скърпва като началния курс, до 4-ти клас, учи в стария корпус на училището, а всичко от 5-ти до 7-ми клас включително учи на смени следобед в ТМС. Занятията минават по план, в напълно отоплени стаи, доволни са от Климент.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Vu
    vutre6en 4ovek
    13 -1
    19:53, 6 ное 2014
    A дано! И този път без надали! У дома и стените помагат,а и училищният празник идва...!!!
  • 2
    !!
    !!!
    14 -1
    09:13, 7 ное 2014
    Само ако може някои класни ръководители да не размахват банкноти пред децата, показвайки кой родител каква финансова помощ е отпуснал!
  • 3
    ++
    ++++
    4 -1
    09:18, 7 ное 2014
    Да ама явно не може, ще си депресираме децата кой калко пари ще даде!
  • 4
    Уч
    Ученик от Климент
    5 -1
    10:44, 7 ное 2014
    Ама вие луди ли сте аз съм в ТМС-то и стаите са си чисто студени, все едно,че няма парно!!
  • 5
    52
    5225
    3 -1
    17:10, 7 ное 2014
    Да вземат по една бухалка и да ги поразмахат на КМЕТА каде по задника каде по гарбъ,че до посиняване.Тюмюрутин Узунжовски,как не почуства малко срам и свян че цялата вина е негова.Застрои реката,опъна паричките и сега какво?Узунжовска ******,заради тебе страдат и деца и родители и чистачки и учители...
    • Уч
      учител от у щето
      2 0
      09:36, 8 ное 2014
      Наша гина да обясни как се разля тази нафта като е в съдове а и колко е всъщност с кака наса да дялнат по малко а богатичките родители да им дадат по някой лев за това онова
Последни новини