Операцията в Газа ще продължи колкото е необходимо

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че израелската армия ще продължи операциите си срещу Хамас в Ивицата Газа "толкова дълго, колкото е необходимо и с цялата мощ, която е нужна", предаде Франс прес.

"Още в началото обещахме да възстановим спокойствието за гражданите на Израел и ще действаме, докато постигнем тази цел", каза Нетаняху пред журналисти в Тел Авив.

Операцията продължава, армията продължава да действа с всички сили, за да изпълни докрай мисията си да върне спокойствието и сигурността на израелските граждани, като същевременно нанесе тежки поражения на терористичната инфраструктура, каза премиерът.

“Нашите въоръжени сили са на път да приключат неутрализирането на тунелите в Газа”, уточни той. По думите му Израел е подготвен да продължи борбата с палестинските екстремисти в ивицата Газа и след като армията приключи главната си мисия да унищожи тунелите под границата.

Не приемаме продължаващия обстрел. Хамас ще трябва да осъзнае, колкото и време да отнеме това, че ще плати непоносима цена за продължаването на обстрела, предупреди той.

“Искам да изпълня целите, които сме си набелязали, било то по военен или дипломатически път. Аз, разбира се, предпочитам дипломацията, но ако не ни оставят избор, ще използваме всички средства, с които разполагаме”, каза Нетаняху.

Хамас ще продължи борбата срещу Израел в Ивицата Газа, докато постигне целите си, заяви, на свой ред, говорителят на ислямисткото движение в палестинския анклав Фаузи Бархум, цитиран от АФП. "Нетаняху иска измамно да припише победата на своето правителство и армия", каза Бархум след изявлението на израелския премиер.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини