Двама министри за туризъм в кметския хотел

Хотел Ретро посреща министри. Двама

Цели двама министри, ще пристигнат в Хасково идния понеделник за да участват в дискусия с общо звучащата тема „Нови възможности за регионален туризъм”. Тя е по повод ежегодната национална кампания „Чудесата на България“ организирана от вестник „Стандарт”. В чудесата на България Хасково има солидни аргументи, които обаче не бяха достатъчни миналата година, когато домакин бе Димитровград. Тогава нашата община се обиди, а най-високопоставеният й представител на форума с участието на вицепремиера Бобева бе шефът на туристическия информационен център Красимир Пилев. Този път обаче общината с Александровската гробица е регионалният акцент в националните Чудеса. Той ще бъде поставен в хотела на кметския син „Ретро“, а тежест ще му придават икономическият министър Драгомир Стойнев и културтрегер №1 на републиката Петър Стоянович. Така след като за последните 5 години министрите заобикаляха областния град като прокажен, сега започнаха да идват по двама. Министерски тандем, с повтарящ се елемент Стойнев, уважи откриването на новия лъчетерапевтичен комплекс в кв. Болярово на 28 април. Компания тогава му правеше финансовият министър Петър Чобанов.

Целта на дискусията във вторник е представянето на новата стратегия за регионален туризъм и създаването на регионални туристически продукти, съобщават от пресслужбата на община Хасково. На дискусията ще бъдат набелязани исторически, културни, природни и етнографски обекти от Хасково и областта. Те трябва да бъдат свързани в общ туристически маршрут с цел приоритетно развитие с обединените усилия на националните институции, местните власти, бизнес и общественост.
За участие във форума са поканени още областният управител на Хасково, кметовете на общини в областта, историци, археолози, директори на музеи, представители на бизнеса - хотелиери, туроператори, винарски изби, неправителствени организации.

Haskovo.net

За последните 10 дни това е втория министерски дует, който посещава Хасково. На снимката-откриването на комплекса в Болярово
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини