Второкласник хвърли цигарите на мама в коша

Директорът Венко Точевски връчи награди на най-активните

„Живей свободно! Не ставай роб на никотина. Ние искаме да живеем в един по-чист и по-добър свят”, апелираха второкласници от ОУ „Христо Смирненски”-Хасково. Малчуганите, които нерядко стават пасивни пушачи заради родителите си, пуснаха балони да полетят над школото. Те отнесоха посланието на учениците към обществеността. С това приключи работата по проект „Мамо, татко, не пушете! За мен помислете!”, с който те участват в Националния ученически конкурс „Живот без тютюнев дим – 6”. Той е на Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта.

В проекта се включиха 130 второкласници, техните родители и учители.

По време на инициативата децата се забавляваха, учиха, майсториха, твориха. Те бяха писатели, артисти, художници, изобретатели, пожарникари и спортисти. Посадиха дръвче, поставиха къщички за птичките, подготвиха рисунки, участваха в Националната кампания „Да изчистим България за един ден”, както и в тренинги за превенция на пасивното тютюнопушене.

Децата са убедени, че цигарите вредят не само на пушача, но и на всеки около него – хора, домашни любимци, растения. Тези свои познания пренесоха и вкъщи. Емоционално звучат думите на второкласник „Аз хвърлих цигарите на мама в коша за боклук и й казах, че я обичам”.

Директорът на училището Венко Точевски връчи награди на най-активните и изявили се в дейностите ученици.

 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини