Маскирани и въоръжени ограбиха двама търговци на пътя

Двама търговски служители от хасковското  РПК-Юг и "Тракия" КООП са били нападнати и ограбени от двама мъже с качулки и маски. Нападателите били въоръжени. Те спрели служебния Форд Ескорт на пътя след с. Елена към с. Криво поле.

Единият от бандитите стрелял с пистолет и принудил двамата служители, на възраст 42 и 54 години, да влязат в товарния отсек на микробуса. Откарали ги в гробищата на село Момино, където ги изоставили, след като прибрали служебните пари – между 5000 и 6000 лева.

Според разказите на магазинерките от с. Елена хората от пласмента минали последно през тяхното село, за да съберат оборотите. От единия магазин взели 800 лв.,а от другия-600лв. Към 17 .30 ч.бусът отпътувал към Хасково. 

Хората от околните села се съмняват, че въоръжените бабаити, задигнали плячката от селските магазини са местни хора, тъй като бусът пътува в района по определен график през седмицата.Освен това обирджиите изскочили от пътечка в горичката, която е вляво на излизане от селото. Място-познато добре само на местните.

За грабежа и било съобщено вчера около 18 часа. Работата по случая продължава.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини